Nunta perfecta

Daria si Andrei

Un ghid de planificare pentru o nunta perfecta

Primele lucruri mai întâi: planificarea unei nunți se poate simți uneori destul de copleșitoare.  În timp ce cuplurile angajează adesea un profesionist pentru a-și gestiona planurile de nuntă, există o mulțime de motive pentru care ar putea opta să își asume și ele majoritatea responsabilităților.  Poate că lucrați cu un buget strâns de planificare a nunții sau poate că pur și simplu vă plac toate posibilitățile de organizare – în orice caz, sunt o mulțime de detalii suplimentare, dar este posibil să vă planificați singuri nunta visurilor.

Organizarea este esențială pentru a menține totul pe drumul cel bun atunci când vă confruntați cu decizii, liste, termene și viața de zi cu zi.  Primul pas este să vă asigurați că vă acordați mult timp pentru planificarea nunții.  Un timp indelungat, acesta este prietenul tau – țintește aproximativ un an, dacă este posibil.  Și nu uitați să il implicați și pe celălalt în acest pas.  Nunta voastra ar trebui să va reprezinte pe amândoi, împreună ca un cuplu.

Deci, de unde să începem? Nu uitați să țineți cont de un lucru foarte important: încercați să vă distrați!  La urma urmei, aceasta este nunta ta.  Nu vă lăsați prea agățați de detaliile minuscule și concentrați-vă pe ceea ce este cu adevărat important: sărbătoriți dragostea pe care o împărtășiți, totul înconjurat de prieteni și familie.

1. Stabiliți bugetul nunții – și respectați-l

Bugetul nunții dvs. va fi factorul principal pentru multe dintre deciziile dvs. legate de nuntă, deci acesta ar trebui să fie unul dintre primele lucruri pe care le abordați.  Dacă vreun membru al familiei va contribui, discutați cu ei despre acest aspect.  Dacă plătiți singuri factura, este timpul să vă uitați cu atenție la finanțele dvs.  Fiți pregătiți pentru o verificare a realității atunci când vine vorba de bugetarea efectivă pentru ziua nunții dvs., deoarece multe cupluri nu își dau seama de amploarea completă a costurilor implicate.  Odată ce ați obținut acel număr magic, rămâneți la el!

2. Construiți o listă a priorităților din ziua nunții

Stai jos cu partenerul tău și determină care vor fi cele mai importante trei aspecte ale nunții tale.  Este locul sau data specifică a nunții?  Va doriti  un anumit fotograf de nuntă sau o formație live?  Prioritizează aceste detalii și fii dispus să faci compromisuri în rest.  Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți bugetul și vă va ajuta să vă concentrați eforturile asupra a ceea ce contează cu adevărat.

3. Stabiliți-vă stilul de mireasă

Găsiți câteva surse de inspirație pentru stilul care vă place cel mai mult – Pinterest, Instagram, reviste, site-uri de mirese- și începeți cercetările.  A avea un bun simț al tipului de stil de nuntă pe care îl doriți vă ajută enorm după ce începeți să vă întâlniți cu potențiali furnizori.  Nu vă copleșiți cu toată inspirația pentru nuntă.

4. Include-ti partenerul

Nu ești singur în acest proces de planificare al nunții.  Consultați-vă cu partenerul dvs. pe parcurs;  părerea lor va fi neprețuită și – chiar dacă sunt implicați doar în anumite aspecte – face ca planificarea nunții să fie mult mai distractivă atunci când puteți lua decizii împreună.  Munca în direcția unui obiectiv comun nu numai că vă leagă în continuare, dar vă ajută și să vă dezvoltați în cuplu cu fiecare problemă pe care o abordați în echipă.

5. Incepe sa lucrezi la lista de invitati

Luarea deciziilor cu privire la lista de invitați poate fi un proces complicat și care va depinde în mare măsură de locul de desfășurare și de buget.  Așezați-vă împreună cu partenerul dvs. pentru a pune la punct o listă cu invitați la nuntă. 

6. Vorbeste cu prietenii proaspat casatoriti

Ai participat recent la o nuntă care ți-a plăcut cu adevărat?  În acest caz, cereți acelui cuplu sfaturi și informații.  Probabil au câteva sfaturi și trucuri  pe care le-au învățat pe parcurs, pe care ar fi bucurosi să le împărtășească.  Uneori, prietenii și familia sunt cele mai bune resurse.

7. Alegeti localul pentru evenimentul vostru

Asigurați-vă că stiti prețurile, pachetele și orice restricții (inclusiv cheltuielile bugetului minim sau numărul de oaspeți) din mai multe locuri potențiale de nuntă și petrecere înainte de a semna.  Chiar dacă există un loc de desfășurare  care vă place cu adevărat, totuși, continuați să căutați opinii suplimentare.

8. Cumpara-ti tinuta pentru nunta

 Găsirea rochiei de mireasă perfectă este un proces propriu.  Vă recomandăm să începeți căutarea imediat după ce ați ales locația și să finalizați achiziția cu nouă luni înainte de ziua cea mare, deoarece acest lucru vă va oferi suficient timp pentru probe și modificări.  Nu uitați că veți avea nevoie și de ținute pentru orice evenimente de dinainte de nuntă si dupa cum ar fi petrecerea de a doua zi, cununie etc.

9. Transport pentru tine si invitati

Există trei categorii de transport de nuntă de luat în considerare.  În funcție de locație, este posibil să aveți nevoie de transport pentru dvs. si invitatii dvs. Apoi, veți avea nevoie de o mașină pentru a vă duce pe tine și noul soț la petrecere.  Dacă locația dvs. este o locație îndepărtată sau aveți oaspeți care participă din afara orașului, este bine sa va gânditi să rezervați, de asemenea, transportul de grup pentru a duce invitatii între ceremonie, petrecere și hotelurile lor.

10. Luna de miere

Planificarea simultană a unei nunți și a unei luni de miere de vis este nu numai costisitoare, ci și consumatoare de timp.  Mai ales dacă voi doi faceți totul singuri.  Poate fi o idee bună să amânați puțin planificarea lunii de miere.  Multe cupluri recomandă distanțarea nunții și a lunii de miere pentru a aprecia cu adevărat totul.

Leave a Reply